Jos Nancy Spungen olisi joku luokkatoverini, hän ei todellakaan pärjäisi nykyajan koulussa. Nancy olisi luultavasti jotain, jota me kutsumme täälläpäin nimellä ”pissis” tai ”lissu”. Nancy pukeutuisi täydellisesti muodin mukaan ja kerjäisi muiden hyväksyntää lähes epätoivoisesti.

Nancyn opiskelu ei todellakaan sujuisi, sillä kaikki keskittyminen olisi seuraavan viikonlopun bileissä, joissa tietenkin liikkuisi huumeita ja venäläistä alkoholia, jotka molemmat ovat erittäin vaarallisia terveydelle. Opiskelu ei myöskään sujuisi Nancyn skitsofrenian vuoksi, sillä sitä ei oltaisi diagnosoitu lastaan normaalina pitävien vanhempien vuoksi.

Jos minun pitäisi kuvailla nykyajan Nancyn suhtautumista elämään, se olisi erittäin kielteinen ja täynnä itsemurha-ajatuksia, jotka johtuvat (mistäpä muustakaan kuin) miehistä, jotka pyörittävät häntä miten huvittaa, sillä Nancy ei oikein osaa ajatella itsenäisesti asioita.

Nancyn vapaa-aika todennäköisesti menisi bileissä ja kaupungin pahamaineisimmissa osissa liikuskeluun kavereiden kanssa, jotka myös olisivat kypsiä laitokseen holtittomien tapojensa, huumeiden käyttönsä ja alkoholiongelmien takia. Tästä pääsemmekin Nancyn mahdollisiin ”ystäviin” (listaan muutaman heistä ja kuvaukset alle. Henkilöt eivät ole todellisia):

Jean, vanhin jengiläinen, hankkii juomat ja on jatkuvasti yhteydessä viralliseen huumeiden hankkijaan. Jean ei juo, joten häneen voi luottaa kuskina niin ylä- kuin alamäessäkin.

Stina, Nancyn paras jengikaveri, tulee huonosta perheestä ja on yrittänyt itsemurhaa ainakin viisi kertaa siinä toistaiseksi onnistumatta. Stina on ainoa heroinisti (vielä).

Mick, Jengin johtaja, joka on vahvin kaikista ja tietenkin Nancyn poikaystävä. Mick on sovinistisika, eikä välitä ollenkaan Nancyn tunteista vaan käyttää tätä kuin jotain lelua.

Anna, kateellinen. On salaa rakastunut Mick:iin, joka välillä pettääkin Nancy-raukkaa Annan kanssa. Anna harkitsee salaa syrjäyttävänsä Nancyn jengin pomon naisena, jolloin Nancy automaattisesti kokisi kovan arvonalennuksen.

Nico, Kunnon pelaaja. Joka ilta hänellä on vierellään uusi nainen. Nico kyllä luopuisi koko harrastuksestaan jos saisi kerrankin olla Stinan kanssa. Stina tietenkin inhoaa Nicoa, ja on kerran jopa viiltänyt tätä puukolla.

Kyllähän jengissä olisi muitakin, mutta he eivät olisi läheskään yhtä merkityksellisiä kuin nuo edelliset.

Nancyn bileet menisivät aina samaa rataa. Aluksi jengi menee bileisiin ja juovat itsensä känniin ja vetävät kamaa. Lopulta kaikki päättyy joko ambulanssin tai poliisien tuloon. Nancy ei koskaan joutuisi poliisien kirjoihin rikkaiden vanhempien vuoksi, vaan pääsisi aina kuin koira veräjästä, kunnes lopulta kaikki päättyy jonkun kuolemaan.