Olen istunut koneella jo kymmenen minuuttia ja miettinyt, mitä kirjoittasin. Vihdoin keksin aiheen, joka varmasti koskettaa lähes kaikkia kirjoittajia jossain vaiheessa. Writer's block, tyhjän paperin kammo. 

Itse kärsin tyhjän paperin kammosta useimmin kouluesseiden äärellä. Välillä on todella vaikea keksiä, kuinka aloittaa tekstin kirjoittamista. Tai ylipäänsä mistä edes kirjoittaa. Sen vuoksi joudun usein jättämään esseet viime tinkaan ja luottamaan hyvään stressiin, joka painostaa minut tekemään kyseiset tehtävät.

Tyhjän paperin kammon saan yleensä katoamaan musiikin kuuntelulla. Pahin virhe mitä voi tehdä, on oman kokemukseni mukaan liika keskittyminen. Keskittyminen saa huomaamaan pienimmätkin häiriötekijät. Itse annan usein ajatusten virrata vapaasti sormieni ja näppäimistön kautta koneelle. Opettajani sanovat sen olevan virhe, mutta eikö tämänkaltainen virhe sallita jos jälki on useimmiten hyvää, parempaa omalla tavallani?

Minulle sanotaan, että tekstit tulisi suunnitella ennakkoon, mutta se saa vain ajatukseni sekaisin. Kirjoittamisessa luotan improvisointiin ja selvään ajatteluun ilman mitään turhia paperilappuja edessäni. Kirjoittamiseen riittää minulla vihko tai konsepti ja tavallinen kynä. Kumia käytän harvemmin, sillä aivan yhtä hyvin voin kirjoittaa koko jutun puhtaaksi toiselle paperille.

Eipä tässä muuta.

-Toco-

Ps. Pari biisiehdotusta:
Hedningarna - Aivoton
Happoradio - Tanssi
NMB - Pelipöytä
Suljettuosasto - Viimeinen naula