Jälleen on edellisestä kirjoituksesta vierähtänyt tovi ja paljon asioita on muuttunut. Tosin mikäpä muuttumattomana säilyisikään kehittyvässä nyky-yhteiskunnassa. ;) Pahoittelen kuitenkin viivästystä mahdollisilta lukijoilta (joista yksikään ei ole viime aikoina kommentoinut kirjoituksiani. Onko teitä edes olemassa enää?) 

Kirjamessut on nähty tältä vuodelta, ja mukaan tarttuikin useampia loistavia teoksia, sekä herkkuja pääkaupunkimme aasialaisesta supermarketista. Huomasin tosin, etteivät kiinalaiset säilykeretiisit olekaan niin hyviä, kuin miltä ne näyttävät. Ruoanlaitto on ollut melko keskeistä näin masentavan syksyn aikana, joten liitän tähän pari päivää sitten keksimäni "reseptin", jonka mukaan tehty kana on ainakin omasta mielestäni hyvän makuista.

Tarvikkeet:
riisiä keitettynä 2 dl, keitinvedessä suolaa ja voita
Marinoimattomia broilerin fileesuikaleita (itse käytin Atrian 300g paketin)
Hunajaa 1 rkl
Ruokakermaa (tai vastaavaa soijavalmistetta) n. 2 dl
Tofua n. 50g tai oman maun mukaan
muutama kuivattu chili silputtuna
ananaspaloja n. 2 dl
mustapippuria, valkopippuria, suolaa, currya, maustepaprikaa, chilipippuria yms. oman maun mukaan
pari valkosipulin kynttä
soijaa n. 2 rkl

Valmistus:
1. kanat pannulle hunajan ja soijan kera, samaan aikaan keitä riisi
2. Lisää valkosipuli, tofu ja mausteet
3. lisää ananaspalat ja kuivattu chili
4. Lisää ruokakerma
5. Sekoita riisin kanssa ja nauti.

Itse olen tämän reseptin mukaan soveltanut useasti. Pistäkää ihmeessä viestiä, jos pidätte. Saatan vaikka innostua soveltamaan lisää ;)