Tänään sain mahtavan älynväläyksen kirjoittaa osan parhaista unistani tänne. Voitte aivan vapaasti tulkita uniani miten haluatte, itse en ole sitä enää aikoihin uskaltanut. Uneni ovat pääasiassa melko rikasta katsottavaa ja niistä olen ammentanut luovuuteni useita kertoja. Olen muokannut tätä unta hieman johdonmukaisemmaksi ja miellyttävämmäksi lukea. Nauttikaa. :)

 

Paikka: Keskiaikainen linna, jollaisia usein voi kuvitella olevan satukirjoissa. Ei mitään vaaleanpunaista prinsessalinnaa, vaan oikea linna kuninkaineen, kuningattarineen ja hoviväkineen.

Kuningas astuu esiin hoviväen keskeltä aloittaen puheen pitämisen. Hoviväki juoksentelee kiireisenä ympäriinsä toimitellen pikkuasioita, ilmeisesti järjestellään juhlia. Ilta alkaa hämärtyä ja niin myös juhlat alkavat.
Huppuun verhoutunut hahmo ilmestyy kuninkaan lähettyville ja viittoo tätä seuraamaan. Kuningas ei vaikuta hämmästyneeltä, vaan seuraa hahmoa, joka paljastuu kauniiksi tummaksi naiseksi. He menevät "piiloon" varjoihin ja kuningas suutelee naista. He poistuvat yhdessä paikalta.
Kuninkaan äiti kuitenkin näkee tapauksen, ja alkaa juonitella ilmeisesti köyhän nuoren naisen päänmenoksi, sillä kuninkaalle on tarjolla oikea prinsessa.
*aikahyppäys*
Kuningas saattaa naisen salakäytävälle, joka johtaa linnasta pois ja suutelee naista hyvästiksi. Nainen jatkaa matkaa alas tornin portaita, mutta joutuu kuningataräidin väijytyksen kohteeksi. Kuningataräiti haukkuu nuorta naista ja lukitsee tämän korkeimpaan torniin, jossa kukaan muu ei koskaan käy.
*aikahyppäys*
Nainen on surullinen, sillä hän tietää, ettei tule näkemään rakastaan enää koskaan, mutta alistuu kohtaloonsa. Yllättäen paikalle ilmestyvät kaksi sankaritarta, jotka murtavat seinän ja lähtevät auttamaan naista alas tornista ulkokautta.
Samaan aikaan kuningas on tehnyt päätöksen; Seuraavan kerran, kun hän näkisi naisen, hän kosisi tätä avoimesti välittämättä prinsessasta tai äidistään.
Kuningas kävelee ajatuksissaan käytävällä, kunnes hän sattumalta kuulee äitinsä puhuvan prinsessan kanssa viereisessä huoneessa. Äiti kertoo lukinneensa kuninkaan salarakkaan vankeuteen, josta hän ei ikinä pääsisi vapaaksi. Prinsessa ilmaisee ilonsa sopimuksen täyttämisestä. Kuningas vihastuu, mutta päättää kostaa vasta seuraavana päivänä kuninkaallisella vastaanotolla.
*aikahyppäys*
Kuningas istuu kultaisella tuolillaan katsoen äitiään sekä prinsessaa, josta olisi pitänyt tulla hänen vaimonsa. Kuningas aloittaa puheen kehumalla äitiään kauniin prinsessan löytämisestä, mutta samalla ilmoittaa jo löytäneensä todellisen rakkauden, jonka aikoo kihlata mahdollisimman pian. Hän tekee kädellään pienen eleen ja yhtäkkiä sekä äiti, että prinsessa kaatuvat kuolleina maahan salamurhaajien nuolet selissään. Kuningas näyttelee tietämätöntä ja saa vahingossa osuman tikarista.
*aikahyppäys*
Nainen on päässyt turvallisesti alas tornista, mutta pelästyy mustia viirejä linnan katolla. Hän juoksee kuninkaan luo välittämättä vartijoista tai häntä estävästä ihmisjoukosta. Kauhukseen hän näkee kuninkaan jo lähes kuolleen, mutta sankarit tuovat loitsijattaren paikalle. Loitsijatar vaipuu transsiin ja henget käskevät naisen suudella kuningasta ja todella surra häntä.
Nainen tekee, kuten henget neuvovat ja kuningas herää henkiin.

 

Omituinen uni, toden totta. Mitä tämä kertoo minusta?